Начало / Последни новини / Нов успех за Владимир Петков и Даниел Станчев в Германия

Нов успех за Владимир Петков и Даниел Станчев в Германия

ТТС Лантенбах /Гумерсбах/ с плевенчаните Владимир Петков и Даниел Станчев взе седма победа в мъжката NRW-Liga 3 на Германия по тенис на маса. В десетия кръг възпитаниците на СКТМ Тетрон и съотборниците им надвиха като гост TTC Инделанд Жулих II с 9:7. Успехът можеше и да е по-изразителен, но гостите бяха в непълен състав, поради което загубиха три пъти служебно – веднъж на двойки и две срещи на сингъл. Лидерът на тима Петков изигра четири срещи, които спечели. Станчев, който е четвърта ракета би и загуби по два пъти.

Плевенчаните започнаха участието си с двубой на двойки в който заедно се справиха макар и трудно с тандема на съперника – Маркус Кнобен/Кристиан Мюлер –  3:2. Пак на двойки Петков и Станчев осигуриха решаващата победа за отборния успех след 3:1 над тандема Марк Прус/Лукас Кнейер.

На сингъл Владко би с лекота Кнейер – 3:1 и Прус – 3:0. Той бе единствения от отбора си, който не допусна да бъде победен. Даниел записа две поражения в индивидуалната надпревара. Първо Кнобен не му даде шанс, печелейки категорично – 3:0. После срещу Мюлер, Станчев взе само гейм – 1:3.

Отборният двубой започна с фалстарт за ТТС Лантенбах, тъй като двойката Владимир Рупс/Патрик Кауфман загуби от тандема Прус/Кнейер с 2:3. На сингъл обаче и двамата тенисисти от Гумерсбах записаха само победи. Рупс се справи с Мюлер и Кнобен с по 3:1. Кауфман пък би Йонас Велц и Рогер Албрехт с по 3:2. Втората ракета на гостите Янош Или записа успех – 3:0 над Кнейер. В другата среща на сингъл отстъпи на Прус с 2:3. На двойки пък загуби служебно, защото нямаше партньор.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...