Акценти
Начало / Образование / Нов проект започват НУ „Патриарх Евтимий“ и „Паркстрой“ по повод Деня на земята

Нов проект започват НУ „Патриарх Евтимий“ и „Паркстрой“ по повод Деня на земята

Съвместен проект започват общинската фирма „Паркстрой“ и Начално училище „Патриарх Евтимий“ в Плевен. Той е във връзка с Деня на земята и по идея на педагогическия колектив. Дружеството ще изработи дървени пластики, които ще бъдат поставени в двора на училището. Те ще допълнят и обогатят екстериора, като ще се впишат успешно в зелените площи.

За пореден път „Паркстрой“ и НУ „Патриарх Евтимий“ реализират инициативи за възпитанието на децата да обичат природата и я опазват. Общинската фирма направи зелена класна стая на открито. Пейките и масите за учениците са изцяло от дървени материали, устойчиви на метеорологичните условия. Зелената класна стая се ползва активно от учителите за провеждане на занятията.

проект НУ Патриарх Евтимий 2

„Децата се радват, че са сред природата в една по-различна учебна обстановка. Това е добре за тяхното здраве и усвояването на учебния материал“ – заявява Рени Кръстева, директор на началното училище. Ръководството на учебното заведение непрестанно обогатява зелените кътове. За отдих в свободното време от фирмата е сложена беседка, направени са и дървени огради.

проект НУ Патриарх Евтимий 1

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...