Акценти
Начало / Последни новини / Нов отбор от Плевенска област на прага на Северозападната В група

Нов отбор от Плевенска област на прага на Северозападната В група

Плевенска област отново може да има пет отбора в Северозападната В аматьорска футболна група. След изпадането на Гигант /Белене/ в нея останаха Левски /Левски/, Партизан /Червен бряг/, Вихър /Славяново/ и Ювентус /Малчика/. Голяма е вероятността овакантеното от беленчани място да заеме Мизия 2005 /Кнежа/. Вече са водени разговори с кмета на общината. Председателят на Областния съвет на БФС – Плевен Александър Димитров е внесъл предложението по време на проведеното снощи заседание на Зоналния съвет на БФС-Велико Търново и то е прието. Предстои специална комисия за зоната да ревизира общинския стадион в Кнежа и да направи предписания, които трябва да бъдат изпълнени в определен срок за да може клуба да получи лиценз.

Мизия 2005 /Кнежа/ е член на плевенската А областна футболна група. През миналия сезон завърши на пето място в първенството.

На снощната сбирка е отправена и още една покана за нов член на Северозападната В група. Тя е до Ком (Берковица). През миналия сезон отбора завърши на шесто място в А областната футболна група на Монтана. Процедурата за допускане до участие е същата като при  Мизия 2005 /Кнежа/. Дали въпросните два клуба ще участват в аматьорския елит ще стане ясно до 30 юли.

Снимка: bgclubs.eu

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...