Акценти
Начало / Образование / Нов кабинет по аграрни науки откриха в Гимназията по лозарство в Плевен

Нов кабинет по аграрни науки откриха в Гимназията по лозарство в Плевен

IMG_7200Гимназия по лозарство нов кабинет

Нов кабинет по аграрни науки, оборудван със съвременна техника беше открит днес в Професионалната гимназия по лозарство и винарство в Плевен. Кабинетът носи името на Иван Славков, дългогодишен директор на училището в периода 1962 -1982 г., народен учител. Той е автор  на учебници по лозарство и по агрономически дейности, създател е на учебната база, в която се помещава днес професионалната гимназия, разказа преди откриването на кабинета директорката училището Бисерка Илиева.

IMG_7195 Гимназия по лозарство нов кабинет

Кабинетът е създаден по национална програма и със значително дарителско участие на Венцислав Славков, син на Иван Славков. С неговата финансова помощ са закупени уредите за замерване качествата на вода, въздух и почва, с които е оборудван новият кабинет.

Кабинетът ще бъде много полезен за подготовката на учениците по всички специалности от гимназията. В него те ще имат възможност да се почувстват съвременни изследователи на тези важни показатели за земеделието, подчерта Бисерка Илиева.

Тя преряза лентата на новата училищна придобивка заедно с дарителя Венцислав Славков. Преди това директорката му връчи акт за дарение.

IMG_7205Гимназия по лозарство нов кабинет

Сред първите посетили новооткрития кабинет беше бившият земеделски министър и сегашен ректор на Аграрния институт в Пловдив – проф. Димитър Греков.  С особено задоволство той отбеляза, че Професионалната гимназия по лозарство в Плевен дава едни от най-подготвените кандидат-студенти, с които в последствие се работи с удоволствие. „Защото студентите, които приемаме от това училище, имат основа, на която може да се надгражда. Те са едни от най-добрите ни студенти”, подчерта проф. Греков и отдаде заслуженото за това на много добрия учителски колектив, който също надгражда в своята работа.

На откриването присъстваха областният управител Ралица Добрева, зам.-кметът Дамянка Владимирова, председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов, депутатът Владислав Николов.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...