Акценти
Начало / Култура / Нов брой на списание „Кайлъка“ представиха днес в Плевен

Нов брой на списание „Кайлъка“ представиха днес в Плевен

Повече от 50 автори от цялата страна подкрепят Националния независим литературен кръг „Кайлъка”, който издава вече 16 книжка на списание „Кайлъка”. Това научихме днес от поетът Иван Атанасов, който е основен инициатор за създаването на списанието.

Мисията ни е да откриваме нови таланти, каза Атанасов и изказа огромната си благодарност към Тодор Лазаров – Джуджи – каскадьор със световна известност, който е финансирал издаването на списанието.Младият мъж сподели, че прави това, защото е убеден, че талантите трябва да се подкрепят, особено когато държавата е абдикирала от културата. „Искам да подкрепям чрез списание „Кайлъка” младите автори, защото те са нашето бъдеще. Не искам да поставям условия и изисквания пред тях – те са деца и нека да изживеят детството си добре”, обясни Лазаров.

Новият брой на списание „Кайлъка” беше представен днес в ХГ „Дарение Светлин Русев”. Специален поздрав присъстващите поднесоха детски хор „Звъника” и ансамбъл „Нашенчета”. За издателите беше поднесен букет цветя от името на кмета Георг Спартански.

В списанието са включени творби от Атанас Далчев, Тодор Лазаров – Джуджи, Веселин Ханчев, поетесата Десислава Сопотска, карикатуристът Милко Николов с „Политическа пролет” , Димитър Марковски. Признание за таланта на Григор Димитров от Иван Атанасов и други творби.  Оформлението е на Елена Николова.

 

 

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...