Начало / Здравеопазване / Ново оборудване за игра и занимания ще има в Дневния център за деца в Плевен

Ново оборудване за игра и занимания ще има в Дневния център за деца в Плевен

Ново оборудване, подпомагащо развитието, ще бъде доставено в Дневния център за деца с увреждания в Плевен, съобщиха от Община Плевен. В обособения кът съоръженията са както за игра, така и за работа с децата. Условията за ползващите услугите на Центъра са подобрени и след направения ремонт на покрива на сградата на ул. „Цар Самуил” № 55. Ще бъде подновена и мебелировката.

Дневният център може да се посещава от деца на възраст от 3 до 18 години с трайни физически и интелектуални затруднения, произтичащи от различни заболявания – Синдром на Даун, ДЦП, епилепсия, незрящи, с различна степен на интелектуална изостаналост, легастения, моторна дислалия, спинална мускулна атрофия и др., живеещи на територията на Община Плевен, и техните семейства. Дневният център е комплекс за социални услуги, които създават условия за цялостно обслужване на потребителите през деня, свързани с предоставяне на храна, задоволяване на ежедневните здравни и рехабилитационни потребности, както и на потребностите от организация на свободното време и личните контакти.

Дейностите, които Центърът предлага, са логопедична, психологична, възпитателска, рехабилитационна, организация на свободното време и личните контакти. Осигурен е и организиран транспорт, като всички услуги са безплатни за потребителите.

Дневният център за деца с увреждания в Плевен се намира на ул. „Цар Самуил” № 55, ет. 1, тел.: 064/82 10 92 и 0884/505 083.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...