Акценти
Начало / Общество / Новото разписание на влаковете влиза в сила от 11 декември

Новото разписание на влаковете влиза в сила от 11 декември

Новото разписание на БДЖ влиза в сила от 11 декември. В него се запазва броят на влаковете, но се предвиждат промени в графика на движение. Въвеждат се и алтернативни маршрути в участъците, които ще се ремонтират през следващата година.

Поради тази причина на места ще бъде увеличено времето за пътуване, но от БДЖ обещават, че няма да има населени места, които да останат без влакове. Ако някъде трябва да се спре железопътното движение, ще бъдат осигурени алтернативни автобуси.

 Директорът на Пътнически превози Димитър Костадинов коментира, че основните проблеми с разписанието са свързани с регионалните влакове, защото заради липсата на достатъчно подвижен състав и субсидия няма как да бъдат удовлетворени желанията на всички населени места.

С влизането в сила на новото разписание ще бъде възстановено директното движение в участъка Свиленград – София на международния влак от Истанбул за София. Запазва се връзката София – Крайова, която ще се осъществява със сутрешния бърз влак София – Видин и обедния бърз влак Видин – София. По направлението София – Букурещ директните вагони ще се движат само през летния сезон, като през останалото време пътниците ще се прекачват на гара Русе на и от мотриса, която ще се движи Букурещ – Русе – Букурещ.

Повече информация може да намерите ТУК.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...