Начало / Здравеопазване / Новопостроена сграда на ДКЦ „Св. Панталеймон” беше открита в Плевен

Новопостроена сграда на ДКЦ „Св. Панталеймон” беше открита в Плевен

Новопостроената сграда на ДКЦ „Св. Панталеймон” беше открита с водосвет снощи в Плевен.  Митрополит Игнатий и свещеници от плевенските храмове благословиха новата придобивка.

Четириетажната сграда на ДКЦ  „Св.Панталеймон”, която е изградена в стила на заобикалящите я сгради от края на 19 и началото на 20 век,  разполага с близо 30 лекарски кабинети и лаборатории. Те  ще дублират вече съществуващите в ДКЦ „Св. Панталеймон – 1”, което се намира в жк „Дружба”. Дейността на новия диагностично-консултативен център ще бъде разширена с модерно оборудван очен кабинет, ендокринологичен и детски кабинет, физиотерапия.

IMG_4250Елиза и Йордан Георгиеви

„Разполагаме с последни модели апаратура на водещи европейски производители. Вече имаме шест ехографа и ехокардиографа. Сериозна е инвестицията ни  в очния кабинет” , подчерта д-р Елиза Георгиева, съуправител на медицинския комплекс  с името  „Св. Панталеймон”. В новооткритото ДКЦ ще работи нов рентгенов апарат, разположен в нетрадиционен кабинет – вместо стерилни бели стени,  пациентите ще бъдат посрещани от красив морски пейзаж. Тази обстановка е много важна за малките ни пациенти, за да могат да преодолеят по-лесно страха от прегледа, поясни д-р Георгиева.

Новооткритото ДКЦ е четвъртото поред лечебно заведение с името „Св. Панталеймон”, които успяха да се утвърдят като пример за това, че здравеопазването в България може да бъде на високо ниво. Нашият екип доказа своето добро отношение и грижа за пациента и се надявам да го оправдаем, изтъкна д-р Елиза Георгиева в приветствието си към гостите на откриването. Тя и д-р Йордан Георгиев благодариха сърдечно на всички, които са помогнали тази нова сграда да бъде построена за рекордно кратък срок.

Д-р Методи Янков, председател на Националното сдружение на частните болници в България нарече новата сграда на ДКЦ „Св. Панталеймон” здравен дворец, здравен храм.

На откриването присъстваха депутатът Владислав Николов, областният управител Ралица Добрева, ръководители на здравни заведения от страната и Плевен, артисти, художници, бизнесмени.

Поздрав за гостите поднесе малката Симона Иванова и неостаряващата Силвия Кацарова.

Новооткритото в центъра на Плевен ДКЦ от днес започва работа с пациенти.

Следваща Предишна
IMG_4254елиза георгиева
IMG_4274нова апаратура
IMG_4280очен кабинет

IMG_4282фоайе дкц св.панталеймон
IMG_4256симона
IMG_4267силвия кацарова

IMG_4270гости
IMG_4272силвия кацарова-веселин плачков

IMG_4232дкц св. панталеймон
Следваща Предишна

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...