Начало / Общество / Новоизбраният кмет на Бохот Бойка Пъшева положи клетва пред Общински съвет – Плевен

Новоизбраният кмет на Бохот Бойка Пъшева положи клетва пред Общински съвет – Плевен

Новоизбраният кмет на кметство Бохот Бойка Пъшева положи клетва пред Общински съвет – Плевен и встъпи официално в длъжност. Тя изрече клетвените слова на свиканото по този повод заседание на местния парламент пред председателя на Общинския съвет Мартин Митев, кмета на Община Плевен Георг Спартански, областния управител на Област Плевен Мирослав Петров и присъстващите в залата общински съветници.

dav

„Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от кметството и да работя за тяхното благоденствие.“, закле се Бойка Пъшева, след което положи подпис и под клетвения лист пред председателя на Общинския съвет Мартин Митев.

Днешното заседание на Общински съвет – Плевен бе насрочено на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с Решение №297-МИ/27.09.2020г. на Общинската избирателна комисия, с което бяха обявяване окончателните резултати от произвеждане на изборите за кмет на кметство Бохот в община Плевен на 27 септември тази година. Съгласно посочения текст в ЗМСМА „…при произвеждане на частични избори за кмет на община, за кмет на район или за кмет на кметство новоизбраният кмет полага клетвата преди началото на първото заседание на Общинския съвет след избора, което се свиква от председателя на съвета и се провежда в 14-дневен срок от обявяването на изборните резултати.“

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...