Начало / Образование / Нови попълнение от e-Туинъри

Нови попълнение от e-Туинъри

В Центъра за неформално и електронно учене на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици (ПГПЧЕ) се проведе обучение по eTwinning. В него взеха участие 29 учители и заместник-директори от Плевен. Обучението бе предназначено за педагози в различни степени на образованието – от предучилищна до гимназиална училищна степен, без опит в дейността. Организацията на събитието беше извършена съвместно с Националното звено за координация по eTwinning към Центъра за развитие на човешките ресурси, РУО – Плевен, eTwinning посланика – Теодора Вълова, Грета Димова, заместник-директор на ПГПЧЕ, и националните посланици – Ирена Райкова и Светлана Върбанова.

Тема на обучението бе „eTwinning в новата европейска образователна програма „Еразъм+” Нови инициативи и възможности за професионална квалификация на педагозите. Събитието бе структурирано в 4 модула и включваше няколко практически части: Регистрация, Профил и търсене на партньори; Демонстрация на секция Събития в еTwinning Live. Изключителен интерес предизвика онлайн включването на посланиците – Ирена Райкова (на запис) и Светлана Върбанова.

Участниците изградиха знания относно различните секции в портала Twinning, създадоха на умения за работа с инструментите на Twinning, формираха компетентности за използване представените дигитални инструменти: QR code, Kahoot, Padlet, QuiverVision.Обучението премина в приятна обстановка и при много голяма активност на участващите педагози.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...