Акценти
Начало / Последни новини / Нови плевенски успехи на международен турнир по спортна табла „Купа Сердика”

Нови плевенски успехи на международен турнир по спортна табла „Купа Сердика”

На 2 и 3 април 2016 г. в хотел Сердика, в град Силистра, се проведе открит международен турнир по спортна табла. Турнира събра 54 участника от България , Румъния и Турция. Регламента на състезанието беше да се играе до 3 загуби и мачове в първите 3 кръга до 7 точки , а в оставащите до края до 5 точки.

Желанието на основният организатор на турнира – Валентин Стоянов, и неговия екип, бе да съберат на едно място целият елит на спортната табла в България. Освен отлични условия за игра, собственикът на хотел Сердика – Валентин Стоянов, беше добавил и допълнителен финансов стимул за участниците.

Турнира протече оспорвано, като не липсваха изненади. Представителите от Плевен – Петьо Маринов (Председател на шахматен клуб Спартак Плевен XXI) и Лаура Маринова, се представиха отлично, като само малшанса попречи на Лаура да влезе в челната осмица.

12921149_1675857786012542_634022434_n

Победител в основният турнир стана Емил Великов от Силистра . На 2-ро място се класира Петьо Маринов от Плевен ,  на 3-то Веселин Дяков от София, 4-то място Пламен Петров от Шумен , 5-то Ивайло Захариев от София и 6-то Валентин Стоянов от Силистра.

Наградата за най-добре представила се жена на турнира получи Лаура Маринова от Плевен. Със специални призове бяха наградени Свилен Тодоров от София- за цялостен принос в развитието на спортната табла, Мария Манайла от Румъния – за най-добре представил се чужденец на турнира, Лейла Дрин от Турция – за най-добре представил се турски състезател и Румен Миланов от Кюстендил– за  принос в популяризиране на спортната табла в България.

12968786_1675857852679202_1757085419_n

В състезанията по двойки се записаха 24 отбора. Победители заслужено станаха братята Иван и Пламен Петрови от Шумен, които победиха инфарктно на финала със 7:6 двойката Румен Николов – Венислав Колев от Варна. 3-то и 4-то място разделиха двойките Росен Пейчев- Александра Пейчева от София и Георги Чолаков – Ани Чолакова от София.

Проведе се и супер джакпот (турнир, където се играе до 11 точки и е на директна елиминация) с 20 участника. Първо място спечели Иван Попов от Петрич, второ място Янчо Христов от Свети Влас и трето място разделиха Георги Чолаков от София и Божидар Стоянов от Варна.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...