Акценти
Начало / Общество / Нови пейки и кошчета монтират около Каскадата

Нови пейки и кошчета монтират около Каскадата

30 нови пейки и 30 бетонови кошчета ще бъдат монтирани около Водната каскада в Плевен, съобщи на среща с журналисти днес кметът на общината проф. Димитър Стойков. Това става след като Община Плевен спечели проекта „Воден комплекс – красота и уникалност в центъра на град Плевен”. Той е финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда”.

Проектът – както за пейките, така и за кошчетата, е съгласуван с ръководителя на екипа по проекта за обновяване и модернизация на градската среда в централната част на Плевен арх. Красимир Попов. Освен изграждането на нови пейки за отмора, е предвидено и почистването на 4,2 декара зелени площи около водната атракция.

Общата стойност на дейностите е 12 107 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение на проекта е общо 3 месеца, той включва поръчка, доставка и монтаж на пейките и кошчетата, а изпълнението му започва още от днес, обяви проф. Стойков.

Градоначалникът обяви и че при всички положения за празника на Плевен – 15 май, ще бъдат пуснати и фонтаните. Преди това обаче трябва да бъдат извършени няколко пробни пуска, за да се провери изправността на съоръженията. „След като извършим необходимите ремонтни работи, стига и времето да го позволява, за 15 май при всички положения големият фонтан ще бъде пуснат”, беше категоричен градоначалникът.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...