Акценти
Начало / Общество / Нови младежки лидери подготви сдружение „Еко Байкал”

Нови младежки лидери подготви сдружение „Еко Байкал”

доброволци еко байкал

На заключителна пресконференция днес Сдружение „Еко Байкал” представи резултатите от поредния успешно приключен проект „Дунавци сбъдват мечтите си”. Той  е финансиран от Националния център по европейски програми и инициативи по Национална програма за младежта. Основна цел на проекта е да се въведат ефективни практики за работа с млади доброволци и той е естествено продължение на друг наш проект – „Дунавци”, каза в началото на пресконференцията Албена Трифонова, председател на сдружение „Еко Байкал”. Тя подчерта, че всички участници в проекта са били „на ниво”, затова и постигнатите резултати са много добри.

доброволци еко байкал 1

В рамките на проекта  петима младежи бяха подготвени за обучители, а впоследствие те предадоха знанията и опита си на още 15 младежи на възраст от  16 до 24 години от област Плевен.

За нас е много важно, че успяхме да създадем екип, който ще е в основата на мрежата от доброволци в област Плевен, каквато беше и нашата основна цел, обобщи Ванеса, която е сред младежите обучители. Тя беше подкрепена и от Александър, който добави, че работата по този проект го е убедила, че младите хора са действащи и креативни и все повече се увеличават тези, които желаят да се занимават с доброволчество.

С този успешен проект сдружение „Еко Байкал” по категоричен начин показа, че младите хора имат потребност да се организират в извънучилищни дейности и от мисия, която да е важна за тях като общност, акцентира Ива Мусова, експерт от ОИЦ – Плевен и лектор по време на обученията в рамките на проекта. Нейната оценка е, че сдурежнеи „Еко Байкал” е направило изключително много за развитието на младите хора в община Долна Митрополия и за изграждането на младежки лидери в цялата област.

Екипът от млади хора, създаден по време на „Дунавци сбъдват мечтите си” вече обсъжда бъдещ проект, който ще бъде създаден и реализиран изцяло от тях.  Идеята е той да бъде насочен към социалната и емоционалната компетентност  и творческо развитие на младите хора.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...