Акценти
Начало / Крими / Нови количества незаконни цигари и тютюн иззеха полицаите при акция

Нови количества незаконни цигари и тютюн иззеха полицаите при акция

тютюн

На 17 април около 14 часа при провеждане на специализирана полицейска операция по линия „Акцизни стоки“ от полицейски служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ е извършена проверка в търговски обект в Плевен, с управител 66-годишен плевенчанин. В хладилна витрина са намерени общо 27 кутии с цигари без акцизен бандерол от различни марки. За предадените от мъжа акцизни стоки без бандерол е изготвен протокол за доброволно предаване, като предстои да му се състави акт за установено административно нарушение по ЗАДС.
На същата дата е проведена специализирана полицейска операция за разпространение на акцизни стоки без бандерол на територията на Второ РУП – Плевен. При извършените проверки на две лицата от село Буковлък – мъж на 31 години и жена на 26 години, са намерени и иззети общо два плика, съдържащи суха жълтокафява тревиста маса, наподобяваща тютюн с общо тегло около 0,760 кг. На лицата са съставени два акта за установено административно нарушение по Наредба № 14 на Община Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...