Акценти
Начало / Спорт / Новият скаут на националния отбор по баскетбол за мъже е плевенчанин

Новият скаут на националния отбор по баскетбол за мъже е плевенчанин

Венелин Беров

Плевенчанинът Венелин Беров е новия скаут на мъжкия национален отбор по баскетбол, пише bgbasket.com, цитиран от plevensport.eu. Той от няколко години живее и работи в Германия. В последния сезон Беров бил помощник треньор в отбора от Първа Бундеслига на Германия – Валтер Тайгърс Тюбинген, а сега ще отговаря за скаутинга на съперниците ни в предстоящите квалификации. Венелин Беров се присъединява към другият помощник Николай Господинов и кондиционния специалист Марин Яцински, с които попълват щаба на националния отбор, воден от Георги Младенов.

 Венелин Беров скоро навърши 26 години. Учи в Германия, където от пет години и треньор, като първите три се занимава с подрастващи. Последно е бил помощник треньор в отбора от Първа бундеслига Валтер Тайгърс Тюбинген.

„Последно следих плейофите на българското първенство. Иначе от доста време не бях следил шампионата, тъй като не ми се е налагало. Нещата тук станаха спонтанно и затова гледах последните няколко мача от плейофите. Разбрах, че Николай Господинов няма да се заминава със скаутинг и Георги Младенов търси втори помощник, който да поеме тази роля. Аз се свързах с Младенов, той ме покани в България, където се видяхме и ми даде задачи. Цяла седмица работих върху това и ето ме тук. Много съм мотивиран да работя. Първите ми впечатления са много добри. Всички момчета бяха дисциплинирани, възпитани. Положително съм настроен за квалификациите“, сподели Беров.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...