Акценти
Начало / Образование / Нова сграда за НУИ”Панайот Пипков” поиска директорката от зам.-министъра на културата Васил Василев

Нова сграда за НУИ”Панайот Пипков” поиска директорката от зам.-министъра на културата Васил Василев

зам.-министър Васил Василев

„Надяваме се да построим още една сграда на НУИ”Панайот Пипков”, защото кандидатите в нашето училище стават все повече и тази ни е тясна. От години имаме готов проект, който е консултиран от Министерството на културата. Разчитам на вас, че той ще бъде доведен до успешен край”. Това каза при посещението на зам.-министъра на културата днес Жечка Димитрова, директор на училището. Тя поясни, че проектът са нарича Корпус „Народно пеене и народни инструменти” и предвижда новата сграда да се намира в настоящия двор на училището. „Училището е на хубаво място от една страна, от друга страна има много висок рейтинг – от там кандидатурите за него са много и ние не трябва да изпускаме качествените деца. Мисля, че това ще бъде една наша обща задача, която ще продължим да реализираме в бъдеще”, добави тя. Василев обеща, че ще помогне това да стане факт.

Жечка Димитрова - Васил Василев
Директорката показа огромна папка с грамоти, получени от изявени ученици през годината.

Целта на посещението му днес беше да се увери, че няма проблеми след големия ремонт, който се приключи в сградата на училището в края на миналата година. Той беше придружен от зам.-областния управител Мирослав Михайлов и от експерти от министерството. Директорката увери, че проблеми няма и атмосферата е чудесна, което радва и децата, и родителите, и учителите. „Концертната зала „Божко Шойков” изглежда като една малка зала „България” и с прекрасната си атмосфера е все по-предпочитано място за концерти от плевенчани”, сподели тя. И добави, че с изолационните плоскости училището е станало по-тихо и учениците не си пречат.

„Дойдохме да видим как се води нормален учебен процес в едно от европейските училище на страната”, заяви Василев. Той припомни, че приключването на дейностите закъсня и се случи през октомври месец 2013 година, за което се извини и благодари и на педагозите, и на родителите. „Най-важното беше не да прибързваме да се хвалим, а да мине малко време, за да видим дали ремонтът си е струвал, дали е достатъчно качествен. Радвам се, че училището има европейски облик и нормални условия за провеждане на учебен процес. Това беше важно за нас и се радвам, че с общи усилия го реализирахме”, каза още той.

След срещата с журналисти в директорския кабинет Василев и официалните лица присъстваха на концерт, подготвен от възпитаници на елитното училище.

НУИ "Панайот Пипков"

НУИ "Панайот Пипков"

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...