Акценти
Начало / Общество / Нова мантинела вече има мостът при Ясен

Нова мантинела вече има мостът при Ясен

мост Ясен

В резултат на бързата реакция на Община Плевен мостът при село Ясен вече е с нова мантинела, съобщиха от общинската администрация. Тя е дълга близо 150 метра и е на стойност 40 хил. лева, отделени от общинския бюджет. Мантинелата е поставена на мястото, където на 19 февруари беше отнесена старата с част от тротоарната конзола. Мантинелата беше поръчана същия ден, уточниха от Общината.

Със свое писмо кметът проф. д-р Димитър Стойков информира вицепремиера и председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при Министерския съвет Цветлин Йовчев за аварийната ситуация и спешната нужда от ремонт на съоръжението. Писмото се придружава от снимков материал и количествено-стойностна сметка, възлизаща на близо 1 200 000 лева с ДДС. Дейностите, за които се изработва проект, включват реконструкция на двата моста – стария и новия при село Ясен.

За  констатацията относно състоянието на двете съоръжения, както и надлеза над главен път Е 83 при с. Опанец Община Плевен уведоми писмено ръководството на Областна администрация – Плевен, още през м. май 2013 год., уточняват от администрацията. С подкрепа от тяхна страна сигналът е изпратен до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, откъдето до деня на инцедента отговор не е получен.

Веднага след подадения сигнал на номер 112 в ранните часове на 19 февруари т.г. Община Плевен изпрати на място екип на „Инжстрой” ЕООД за разчистване и обезопасяване на моста. Уведомени бяха органите на КАТ, които съдействаха с нужната сигнализация за пренасочване движението само в едното платно. Управителят на ВиК – Плевен, оказа помощ, предоставяйки светлоотразителни мантинели, припомнят от Община Плевен.

До поставянето на новата мантинела в нощните часове в района на моста беше осигурено дежурство на автомобил на Общинския инспекторат със съответната светлинна сигнализация.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...