Акценти
Начало / Последни новини / Нова купа за малката шахматистка Нора Рашева от  СКШ „Плевен ХХІ”

Нова купа за малката шахматистка Нора Рашева от  СКШ „Плевен ХХІ”

7 – годишната състезателка на СКШ „Плевен XXI“ – Нора Рашева, спечели два златни медала на класически шахмат и блиц на Десетия международен фестивал за деца до 16 години „Надеждите на света“, който се проведе от 2 до 11 юли във Варна, съобщи нейната треньорка мс Христинка Илиева.

Нора се състеза в групата до 8 години, където се включиха 8 момчета и момичета от България, Украйна и Русия. Те играха 7 партии всеки срещу всеки. Конкурентка на Нора за първото място беше само украинката София Билоус. Плевенската шахматистка записа в актива си 4 победи и три загуби, с които се нареди на трето място в общото класиране и първа при момичетата до 8 години.

нора рашева-христинка илиева

Абсолютен първенец в тази възрастова група стана Симеон Тодев от Пловдив, който спечели всичките си 7 партии. Симеон взе още два златни медала на турнира “ Шах на Фишер“ и в надпреварата на блиц. В турнира до 16 години убедителна победа извоюва друг състезател от пловдивската школа Ивайло Кирилов, който грабна купата с 8 точки от 9 възможни.

Организаторите от ШК „Веселин Топалов“ в лицето на неуморимия шахматен деятел и председател на клуба Борис Христов предоставиха висок награден фонд, красиви купи и медали, специално изработени поименни грамоти, както и отлични условия за игра и отдих на 33 шахматисти на възраст от 6 до 16 години, на техните родители и треньори. Във фестивала се включиха деца от България, Украйна, Русия и Казахстан. Турнирите се ръководеха от международните съдии Здравко Недев и Илияна Полендакова.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...