Начало / Политика / Нова група в местния парламент ще сформират патриотични организации

Нова група в местния парламент ще сформират патриотични организации

Три патриотични организации – Патриотичен фронт – ВМРО и НФСБ, и ПП „Атака”, които се обединиха на национално ниво за предстоящия президентски вот, подготвят коалиция и на местно ниво в Общинския съвет в Плевен. Това стана ясно на пресконференция, която местните лидери на трите патриотични формации дадоха днес в Плевен. Вече текат преговори за сформиране на група в Общинския съвет, която ще оформи ново мнозинство през новия  сезон на местния парламент, заяви инж. Николай Маринов, областен координатор на НФСБ за област Плевен. Създаването на наша обща група в Общинския съвет ще бъде съгласувано първо с националните ръководства на трите формации, допълни д-р Калин Поповски, областен лидер на ВМРО.

На национално ниво трите формации се обединяват за издигане на обща президентска кандидатура. Номиниран за президент е лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който е депутат, издигнат от Плевенския избирателен район, а за вицепрезидент е номиниран Явор Нотев от ПП „Атака”, който през миналия мандат на НС беше също депутат от нашия избирателен район.

На пресконференцията беше подчертано, че новата патриотична коалиция  ще предложи разумни решения за измъкване на държавата от тежката социоално-икономическа криза, в която се намира. „Разумните решения,  които ние предлагаме,  не са съобразени нито с Москва, нито с Брюксел, защото за 25 години демокрация ние се нагледахме на едни правителства, които залитаха в угода на Брюксел или Москва, в зависимост десни или леви са”, подчерта д-р Калин Поповски и допълни, че техните решения са само в интерес на българщината и на българската индустрия.

Местните лидери прогнозираха, че вотът, който новата патриотична формация ще събере за кандидатите си на есен ще изненада неприятно  другите участници в президентския вот. В момента България има нужда от национализъм и той ще събере гласовете на хората към нашата формация, анализира инж. Николай Маринов, като подчерта, че очаква да съберат много гласове и от наказателен вот.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...