Акценти
Начало / Образование / Новата учебна  година днес беше открита празнично  във всички училища в община Левски

Новата учебна  година днес беше открита празнично  във всички училища в община Левски

Новата учебна 2020/21 година днес беше открита празнично, присъствено  във всички училища в община Левски. Тържества са организирани за първи, пети и осми клас, за да няма струпване в училищните дворове.

130 са тази година първолаците в община Левски. С особено внимание те бяха посрещнати от каките, батковците и  учителите в този вълнуващ за тях ден във всички училища.

Кметът на Община Левски- Любка Александрова честити новата учебна година на ученици ,учители и родители: „..Въпреки предизвикателствата, няма да позволим това да ни демотивира за образование. Новата учебна година ще ни направи по-грамотни и по-мислещи, за да отговаряме на предизвикателствата на времето, за да сме си полезни. Пожелавам от сърце да няма дистанционно обучение и  виждам това пожелание в очите и мислите на всички ученици и родители. Нека да сме здрави и духа на знанието да ни води….”

Общо 180 са децата на 5 и 6 години, които ще посещават  предучилищните групи в община Левски.Училищните автобуси ще пътуват по график , за учениците е препоръчително да се возят с маски, информира Петя Чолакова-гл.експерт „Образование ,култура и спорт”.

Кметът на община Левски Любка Александрова присъства на откриването на учебната година в  ОУ „Христо Ботев”, с.Българене. Тя подари книги на учениците с пожелание новата учебна година да ги направи по-грамотни и мислещи българи!.

В  ОУ „Христо Ботев”, с.Българене  са щастливи, защото ще учат в  красиво училище, което е възродено не само отвън, но и отвътре. Класните стаи и коридорите греят обновени и преобразени.Това  споделя Стефания Георгиева -учител по Български език и литература. „Сега сме като в приказките!”-споделят и децата .

Кметът на общината днес поздрави лично и ученици, учители и родители в ОУ „Неофит Рилски”в село Обнова.

 Най-голямото училище в община Левски – СУ „Крум Попов”в град Левски , посрещна новата учебна година с 535 ученици. Директорът на училището Валентина Дженева приветства топло всички на празника на българското училище и пожела воля за образование.

С пожелание за успешна, ползотворна  учебна година, за отговорност – повече от всякога, от ученици и родители за  спазване на  правилата на МОН, с цел опазване живота и здравето на учениците и учителите, зам.-кметът Кольо Домеников поздрави ученици, учители и родители.

Празникът продължи с изпълнения на ВГ „Фортисимо” и Любена Стоилкова – талантливата петокласничка с многобройни и участия и отличия в музикални конкурси и предстоящо заснемане на клип към песента”Едно сърце”от участието й в Националния фестивал „Детска мелодия на годината”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...