Акценти
Начало / Последни новини / Новата състезателка на Георги Гетов пета, Яна Копчева осма на Балканите

Новата състезателка на Георги Гетов пета, Яна Копчева осма на Балканите

Новата състезателка на плевенския треньор Георги Гетов по скок височина – Елеонора Драгиева се класира на пето място в балканския шампионат по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст. В столичната зала „Асикс Арена“ националната шампионка и атлетка на родния си Берое /Стара Загора/ завърши с резултат 1.73 метра. Тя започна с 1.55 м, които преодоля от раз, а после стори същото на 1.60 м и 1.65 м. По два опита й бяха нужни за да се справи с 1.70 м и 1.73 м. Последвалите три на 1.76 м бяха неуспешни. Другата българка в сектора Валерия Кадийска завърши осма с 1.65 м.

Доси Панайота от Гърция е балканска шампионка с 1.79 м. Тя бе единствената покорила тази кота. Румънка и скачачка на Босна и Херцеговина допълват призовата тройка, като и двете приключиха с по 1.76 м..

В тласкането на гюле плевенчанката Яна Копчева се класира на осмо място. В единствения си редовен опит, бившата атлетка на АК Георги Дъков постигна 13,31 м. Гъркиня стана шампионка на Балканите с 15.02 м. Сребърния и бронзовия медал са съответно за румънка /14,62 м/ и хърватка /14,44 м/.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...