Акценти
Начало / Култура / Новата си поетична книга  представи в Плевен Валери Станков

Новата си поетична книга  представи в Плевен Валери Станков

Новата си поезия от книгата „Вечерна проверка за ангели” чете в Плевен Валери Станков. Представи го поетесата Весела Димова – с емоционални изречения, сглобени от откъси на негови стихове.

Валери Станков насити със стихотворен ритъм и стопли студената вечер на 25 януари. Поетът посвети стих на основния инициатор на вечерта – д-р Емилияна Конова. Ако преиздам тази стихосбирка, това стихотворение ще е посветено на Вас, сподели поетът.

IMG_7202весела димова поет

Валери Станков е завършил Шуменския университет „Константин Преславски“. Валери Станков е работил като учител в село Гроздьово, Варненска област, спасител по плажовете, зам. – председател на Районен съвет за култура – Варна. Бил е шофьор на такси, моряк на фериботния комплекс „Д. Ватев“ в град Белослав, нощен пазач в частна детективска агенция, редактор в литературния алманах „Простори“ и главен редактор на същото издание. За няколко месеца е назначен за телевизионен репортер в програма „Море“ на РТВЦ – Варна, а после продължава като журналист във вестник „Черноморие“. Бил е криминален репортер във вестник „Черно море“. Има стаж като служител в община Варна, където е бил директор на възстановения Театър на поезията – Варна. В продължение на три години е управител на ИК „Галактика“, след това – директор на университетското издателство на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, управител на издателство „Книгата“ – Варна, главен експерт в Дирекция „Култура и духовно развитие“ в Община Варна.

IMG_7210валерий станев

IMG_7203поезия публика

IMG_7204поезия публика георги стойсов

IMG_7211поет

IMG_7220валерий станев

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...