Акценти
Начало / Култура / Новата изложба на Хъкъла – пир за очите и занимавка за въображението

Новата изложба на Хъкъла – пир за очите и занимавка за въображението

„38 платна, които бележат творческия път на Хъкъла, изпълнен с експерименти, за да намериш баланса, хармонията, себе си и в същото време да взривяваш, да интригуваш, да бъдеш различен и същият, да съхраниш сакралната енигма на традициите, опитвайки се да бъдеш мъдър и добър.Гледайте внимателно платната на Хъкъла, защото той ви е приготвил пир за очите и занимавка за въображението” – така уредникът на Арт център Плевен – Светла Тончева,  представи при откриването  новата изложба на плевенския художник Валентин Асенов – Хъкъла. Търсете и ще откриете, и купувайте, призова тя зрителите, които бяха изпълнили  залата на Арт център Плевен, за да споделят със своя колега и приятел радостта от новата му изложба.

Със специален поздрав от името на кмета Георг Спартански към автора се обърна и зам.-кметът Тодор Еленков.

img_4336hakala-izlojba

Тази година Валентин Асенов ще навърши  55 години, но изложбата не е посветена на годишнината му, а е повод да сподели с публиката това, което го е вълнувало през последната година и е разказал в платната си.

По думите на Валентин Асенов в нея той показва „едни по-изчистени във формата творби, в по-укротени, не толкова експресивни цветове”.

„Надявам се работите ми да въздействат като цвят, като организация и в тях всеки да открие нещо свое, тъй като това са едни абстракции, които всеки може да интерпретира по своему”, сподели художникът. Хъкъла казва, че изпитва радост, когато е усетил, че картината се получава. Но  се случва и да се изненада от крайния резултат. Като при една джаз импровизация – започваш от някъде, но никога не знаеш къде ще те отведе фантазията, казва той.

img_4335hakala-izlojba

img_4333hakala-izlojba

img_4332hakala-izlojba

img_4340hakala-izlojba

img_4331hakala-izlojba

hakala-izlojba

img_4348hakala-izlojba

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...