Акценти
Начало / Общество / Новата детска градина започва работа от 1 март

Новата детска градина започва работа от 1 март

нова детска градина

От 1 март  новопостроената детска градина в Плевен ще приеме първите си деца, стана ясно след брифинг на кмета днес. Най-напред в градината ще бъде настанена една група от детско заведение „Щастливо детство”, която от години се помещава в два апартамента. Това ще е възможно, тъй като новоизградената градина ще е филиал на ЦДГ „Щастливо детство”. По този начин ще се спестят средства и от административен персонал, подчерта кметът.

В новата градина ще има още три групи с общо 75 деца, които ще бъдат набрани допълнително. От общинската администрация се надяват, че ще успеят да попълнят бройката, въпреки че приемът в детските заведения се прави през месец септември.

В момента се подготвят обявите за набиране на персонал за градината.

Единствен проблем е, че Общината ще трябва сама да поеме разходите за градината до края на годината, тъй като средства за нея в държавния бюджет не са предвидени, стана ясно от обясненията на кмета.

„В най-добрия вариант субсидия може да бъде получена през второто полугодие при актуализация на държавния бюджет. Но за получаване на средствата, трябва да са набрани децата и да покажем от коя дата те посещават детската градина и със задна дата ще бъдат преведени парите от държавата”, поясни кметът Стойков. Пред журналисти той показа удостоверението за експлоатация на новопостроената детска градина, което е издадено на 16 януари 2015 г.

Строителството на детското заведение стартира на 26 юни 2013 г. и трябваше да приключи до 21 януари 2014 г. Непредвидени подпочвени води обаче забавиха дейностите, които бяха прекъсвани няколко пъти.

IMG_6857удостоверение детска градина

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...