Начало / Спорт / Новакът в „Спартак” предпочете отборът на бургазлии

Новакът в „Спартак” предпочете отборът на бургазлии

Дошлият в отбора на „Спартак” -Плевен в началото на зимната подготовка и смятан за сигурно ново попълнение Пламенспартак Илиев преди няколко дни е напуснал тима и е отпрашил към морето, съобщава фенсайтът spartak-pleven.bg. Там той ще се присъедини към елитния „Нефтохимик”, който в момента се бори за мястото си в „А“ група. Младият нападател пристигна при „синьо-белите“ от софийския „Левски” и се включи много добре в отбора, като отбеляза и едно попадение в проверките преди началото на пролетния полусезон в Северозападната „В“ група. Илиев вкара на Ботев (Луковит) при равенството 3:3.

Напускането на офанзивния футболист идва само няколко дни преди важния първи мач от втората част на шампионата срещу „Локомотив” -Мездра. По този начин за дербито в неделя старши-треньорът на „Спартак” Бойко Цветков ще може да разчита само на трима атакуващи футболисти – голмайсторът на тима Любомир Тодоров, новото попълнение от „Ботев” – Луковит  Альоша Илиев, както и на лекуващия до скоро контузия Венцислав Миленов.

След напускането на Пламен Илиев в плевенския тим останаха само двама нови играчи, а именно Альоша Илиев и неговия доскорошен съотборник в отбора от Луковит Владимир Русинов, който играе като краен бранител. Припомняме, че Спартак беше напуснат от трима футболисти през зимната пауза – защитниците Милен Тодоров и Васил Бънов, както и от младия нападател Ивайло Дангуров, който ще играе в тим от регионалните немски дивизии.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...