Акценти
Начало / Общество / Никопол чества за 15-и път своя празник с богата програма

Никопол чества за 15-и път своя празник с богата програма

В трепетно очакване на своя празник „ Никопол – традиция и съвременност“ са никополчани. На 13,14 ,15 и 16 август за петнадесети пореден път Никопол ще отбележи своя празник. По традиция празникът е повод за равносметка на извършеното през годината от местната власт. Именно затова ще бъдат официално открити инфраструктурни обекти, изградени със средства на Публично инвестиционна програма на Министерски съвет, както и собствени средства на общината.
За гражданите и гостите на града се подготвя богата културна програма, а в съботния ден много и различни спортни състезания. Програмата за провеждане на празника ще започне на 13 август, четвъртък, от 18:00 часа с награждаване на победителите в турнира по футбол на малки вратички на Спортната площадка на СОУ „Хр. Ботев“ в града.
На 14 август денят ще започне с откриване на инфраструктурен обект, а от 10:30 часа Читалищният духов оркестър към „НЧ Напредък 1871″ ще зарадва присъстващите със свои изпълнения. В 11:00 часа ще бъде и официалното откриване на Празника на град Никопол. То ще се състои на откритата сцена на площад „Свобода“ и ще включва ритуал по издигане на знамето на Община Никопол, слово на кмета на Никопол Емил Бебенов и удостояване на граждани на Община Никопол с почетни отличия. Тържествата ще приключат в петъчния ден с концертна програма, лазерно шоу и празнична заря, които ще започнат в 20 часа на площад „Свобода“.
На 15 август, събота, от 9 часа ще бъде отслужена празнична Света литургия за здраве и благоденствие в храм ”Успение на Пресвета Богородица”. От 9 до 14 часа ще се проведе Пети международен кулинарно-фолклорен фестивал „Банатски вкусотии – традициите на моето село” в село Асеново. По същото време в Никопол ще се състои традиционен турнир по плажен волейбол на Градския плаж. От 10 до 12:30 часа ще има Шахматен сеанс в лекционната зала, а в двора на Общински детски комплекс в същия час ще започне и Турнир по тенис на маса. От 13 часа ще започнат преплуване на река Дунав и плувен маратон. Вечерта ще завърши отново с концертна програма, която ще започне в 20 часа на площада.
В последния празничен ден – 16 август, неделя, от 9 до 11 часа ще се проведе изложение на местни земеделски производители. То ще бъде ситуирано на Общинския пазар.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...