Акценти
Начало / Политика / Николай Ненчев: Съмнявам се, че Правителството ще издържи до местните избори догодина

Николай Ненчев: Съмнявам се, че Правителството ще издържи до местните избори догодина

Вече не се коментира ще има ли предсрочни избори, а кога ще бъдат те. Това заяви днес в Плевен председателят на БЗНС Николай Ненчев. Вървим към още по-тежка политическа криза и към пълна фрагментация на Народното събрание, каза още той, но допълни, че според него е малко вероятно да се стигне до предсрочни парламентарни избори преди вота за Европарламент. В същото време той изрази силно съмнение, че правителството ще издържи до местните избори през октомври.

Николай Ненчев представи и идеята си за изграждане на единен демократичен съюз, в който да се обединят демократичните партии в дясно и в центъра, за да излъчат общи кандидати за Европарламента.  „Идеята е всяка от политическите сили да излъчи свои членове, които на вътрешносъюзни избори да издигнат лидера на обединението и да определят кандидатите за Европарламента”, обясни Ненчев.

Лидерът на БЗНС подчерта, че както при членството им в Реформаторския блок, така и сега те са категорични привърженици на единното лидерство, за да се знае кой поема отговорността.

От БЗНС вече са направили поредица от срещи с парламентарни и извънпарламентарни партии с предложение да се седне на една маса и да се обсъди механизма за структуриране на този единен демократичен съюз.  Очакват отговора им до края на месец декември. „Ако не получим положителен отговор за започване на разговори, ще го приемем като отказ да бъдем заедно на следващи избори и като  липса на воля за изграждане на силен демократичен център. Защото целта на този съюз не е да вкараме един депутат в Европарламента, а защото България има нужда от силна демократична общност, която да управлява държавата”, изтъкна Николай Ненчев.

От БЗНС обаче обсъждат и възможността да се явят самостоятелно на Евроизборите.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...