Акценти
Начало / Политика / Николай Ненчев: БЗНС може да се ползва като учебник по политология

Николай Ненчев: БЗНС може да се ползва като учебник по политология

БЗНС е не само история, той може да се използва като учебник по политология. Това каза днес в Плевен министърът на отбраната и председател на БЗНС – Николай Ненчев, който беше сред официалните гости за отбелязване на 117-та годишнина от учредяването на БЗНС. Николай Ненчев припомни, че всяка година има такива събирания в Плевен, за да се отбележи годишнината от организираното земеделско движение. „Идеалите, които изповядва БЗНС са живи и днес. Другото им име е морални ценности.Въз основа на тези морални ценности се опитваме да изграждаме БЗНС и днес”, подчерта Ненчев и изрази увереност, че БЗНС  ще продължава да играем важна роля във вътрешнополитическия живот на страната. „Винаги имаме какво да покажем, какво да дадем и винаги е вълнуващо, когато за всеки конкретен казус мога да намеря решение в 117-годишната история на Съюза. Силата на тази организация, на историята на нейните  личности, като Александър Стамболийски, Янко Забунов, Никола Петков, д-р Г.М. Димитров – ми дадоха основание да не се колебая в работата ми на министър”, изтъкна Николай Ненчев.

Той не скри, че не е очаквал да бъде толкова трудно България да отстоява евроатлантическата кауза. Но във всеки конкретен случай от БЗНС поставят на първо място интересите на България. „Защото така сме възпитани и ще продължим да отстоявам тази наша история”, подчерта Николай Ненчев.

img_7237%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d1%87%d0%be-%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%b5%d0%b2

Тържественото честване на 117 години от основаването на БЗНС се провежда в зала „Катя Попова”, в която са се събрали представители на земеделски организации от региона. Областният председател Милчо Илиев приветства всички по повод годишнината и представи накратко историята на Съюза от създаването му през 1899 г. до днес.

img_7236%d0%b1%d0%b7%d0%bd%d1%81

Гости на събитието бяха кметът Георг Спартански, организационният секретар Цветанка Андреева, земеделските дейци инж. Георги Каркъмов, Цветан Христов, земеделският поет Балчо Балчев.

img_7239%d0%b1%d0%b7%d0%bd%d1%81

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...