Акценти
Начало / Здравеопазване / Не стигнаха гласовете за ликвидация на Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина

Не стигнаха гласовете за ликвидация на Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина

SAM_6873-сесия

След гласуване 15 гласа „за“, 7 „против“ и 7 „въздържали се“ в крайна сметка за пореден път в Общинския съвет не бе прието предложението за прекратяване и ликвидация дейността на „Медицински център за рехабилитация и спортна медицина I –Плевен“ ЕООД.

По време на дебата стана ясно, че за закриването му здравното министерство иска първо да има решение на Общинския съвет. Кметът проф. д-р Димитър Стойков поясни пред съветниците, че закриването е формално, това е едно управленско решение, а всъщност Медицинският център ще бъде осигурен с кадри и апаратура в ДКЦ III. Запазваме услугата и то пак към Касата, а не към частна фирма, каза кметът и допълни, че няма да допусне и ликвидиране дейността на Стоматологичния център. Въпреки това обаче предложението за ликвидация на Медицинския център по спортна медицина не събра достатъчно гласове.

„Медицински център за рехабилитация и спортна медицина I-Плевен“ отчита загуба от 5 283 лева за периода 1 януари – 30 септември 2014 г. В него работят 9 човека, 7 са на постоянен трудов договор.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...