Акценти
Начало / Общество / Не са избрани фирми за снегопочистване в половината от общините в Плевенска област

Не са избрани фирми за снегопочистване в половината от общините в Плевенска област

P1190679

В половината от общините в Плевенска област все още текат процедури и няма сключени договори с фирми за снегопочистване. Липсва и план за почистване на пътищата до подстанциите на единния системен оператор, което ще е предмет на специална заповед от областния управител Илиян Йончев. Това стана ясно по време на разширено заседание на Областния щаб за координация на спасителните и неотложни аварийно възстановителни работи, което се проведе днес в Областната администрация – Плевен. В него участваха представители на МВР, пожарната, военните формирования на територията на областта, Електросистемен енергиен оператор, ЧЕЗ разпределение – България, ВиК, Напоителни системи, Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите, Националния институт по хидрология и метеорология, Басейнова дирекция „Дунавски район”, Областно пътно управление, Регионалния център по здравеопазване, Държавно горско стопанство, представители на общините.

Повод за заседанието е заповед на министър-председателя Пламен Орешарски областните управители да докладват за създадената организация по планираната защита при бедствия и готовността на щабовете за действие при усложнена зимна обстановка.  По време на срещата бе разгледан План с варианти за действие при сложна метеорологична обстановка.

На заседанието е решено да се сформира комисия от представители на Областно пътно управление, пожарната, полицията, КАТ и ДАИ, която да обходи опорните пунктове и да направи оглед на екипировката и състоянието на техниката за почистване. Докладът с резултатите трябва да е представен на областния управител до 28 октомври, информираха от пресцентъра на ведомството.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...