Акценти
Начало / Общество / Старейшините не освободиха от отговорност управителите на „Инжстрой“ и „Тибор“

Старейшините не освободиха от отговорност управителите на „Инжстрой“ и „Тибор“

Управителят на „Инжстрой“ – инж. Валентина Вълчева и управителният съвет на фирма „Тибор“ не бяха освободени от отговорност. Това решиха на днешното заседание на Общински съвет – Плевен старейшините. Предложението за приемане на годишните отчети и баланси за 2015 г. на търговските дружества с общинско участие, определяне размер на дивидента, дължим на община Плевен от търговските дружества за 2015 г. и избор на експерт-счетоводители за заверка на годишния финансов отчет на дружествата за 2016 година беше точка пет в дневния ред на заседанието.

Припомняме, че на съвместно заседание преди сесията Постоянните комисии по „Бюджет и финансова политика” и “Стопанска политика и транспорт” към Общински съвет – Плевен разгледаха годишните отчети и баланси за 2015 г. на ДКЦ ІІ-Плевен” ЕООД, „ДКЦ ІІІ-Плевен” ЕООД, „Дентален център І-Плевен” ЕООД, „Медицински център по спортна медицина и рехабилитация І” ЕООД, “Тролейбусен транспорт” ЕООД, „Инжстрой” ЕООД, “Паркстрой” ЕООД и „Тибор” ЕАД.

След разисквания, двете комисии излязоха и с предложение до Общинския съвет за решение. В него е записано, че не освобождават от отговорност за 2015 г. управителя на „Инжстрой” ЕООД и членовете на Съвета на директорите на „Тибор” ЕАД: Мая Макавеева, Делчо Янков и Анатолий Илиев и изпълнителния директор – Делчо Янков.

С 27 гласа – „за“, три – „против“ и двама „въздържал се“ общинските съветници приеха становището без дебати.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...