Акценти
Начало / Политика / „Не на дълга” заявиха протестиращи в Плевен

„Не на дълга” заявиха протестиращи в Плевен

IMG_7557протест

Група членове и симпатизанти на общинската организация на БСП в Плевен  днес в 17 часа се събраха пред сградата на Областна администрация в града, за да изразят протеста си срещу решението на кабинета „Борисов 2“ за поемането на нов държавен финансов дълг в размер на 16 млрд. лв.

С български знаменца в ръце и малки плакати, с ликовете на сегашните управляващи, протестиращите  изслушаха декларацията, с която БСП – Плевен заявява категоричното си несъгласие с дълга, който утре ще се гласува в парламента. Тя беше прочетена от Цветко Цветков, председател на общинската организация на БСП. „Решението за такъв огромен дълг се взема задкулисно, необосновано, прибързано и той ще ни зароби с изплащането му години напред. Ще плащат нашите деца, внуци и правнуци. А безумно високите лихви ще оскъпят дължимото от всеки един българин”, се казва в декларацията. И още, че с този дълг сега управляващите искат да си създадат комфорт през следващите години и да „напазаруват подкрепа за предстоящите местни избори”.

IMG_7561протест

„Утре се взема съдбовно решение за развитието на България за следващите години. Много прибързано и необосновано е взето решението за този дълг, без да става ясно кое го налага. Затова ние, като партия, сме против прибързаното и задкулисно взимане на решението за дълга. Считаме, че е  пагубен за България. Затова призоваваме за оттегляне на тази точка от дневния  ред утре в парламента или настояваме за поименно гласуване, за да се знае кои депутати подкрепят това решение. Сигурен съм, че ще се търси отговорност от тях”, заяви пред журналисти Цветко Цветков.

С декларация излязоха и от общинската младежка организация на БСП в Плевен. Тя беше прочетена от председателя Александър Трайков.

Подкрепата си заявиха и от плевенските структури на ЗС „Александър Стамболийски” и ПП „Нова Зора”.

Около половинчасовият протестен митинг завърши с възгласи „Не“ на дълга, „Да“ на България”.

IMG_7553протест

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...