Акценти
Начало / Култура / Нестандартни музиканти очакват публика в Дом „Кафе”

Нестандартни музиканти очакват публика в Дом „Кафе”

avatars-000069476925-ok79sr-t500x500

Нестандартните музиканти от E.U.E.R.P.I. и Teeth of Devine очакват публика в Дом „Кафе” на 15 март 20 часа. Според кратките автобиографични бележки на създателя си Мирян Колев E.U.E.R.P.I. е солов експериментален психеделично-меланхоличен дарк-ембиънт фрий-джаз чил-нойз проект, изпълняващ композиционно-импровизационни пиеси в свободна форма и хорър-баладична стилистика. Творчеството му пресъздава първичните картини на въображението под формата на звуци и черпи вдъхновение от свободата в различните й форми.

Проектът е създаден в края на 2011 с основната идея да представя музиката като експресия или с други думи да може да предава емоция в максимално чист вид, без да я слага в рамки. Всички настроения, емоции и мисли да могат да излязат под формата на звук, без да се пречупват и изкривяват, доколкото това е възможно. Затова и музиката е в голяма степен импровизационна.

Teeth of Divine е субфолклорен дроун проект, базиран на аналогови ефекти и традиционни иструменти. На понятен език това ще рече смесване на фолклор с похвати на експерименталното звучене, базирани на импровизация върху установени детайли. Боян Аврамов, един от членовете на грапата, пояснява: ”Опитвам се да се абстрахирам от дефиниране на проекта. Като цяло се основава на експеримента и затова бягам от поставянето на определени рамки. Основно сме двама и използваме не само инструменти, но и различни предмети за генериране на звук.”

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...