Акценти
Начало / Култура / Нестандартният конкурс „Недоизречено” превзема Плевен

Нестандартният конкурс „Недоизречено” превзема Плевен

конкурсПлевен ще бъде домакин на седмия нестандартен литературен конкурс „Недоизречено”. След извънредно успешното си четвърто национално издание, проведено през миналата година във Варна, инициативата за втори път излиза извън територията на Пловдив.

Домакин на седмото издание ще бъде популярната и зад граница плевенска поетеса Албена Декова, която заедно със свои съмишленици ще даде старт на надпреварата на 13 март, петък. Тя е ръководител, в партньорство с писателя Йордан Ганчовски, на Средношколски литературен клуб по творческо писане и журналистика „Смяна“, и член на Управителния съвет на Дружеството на плевенските писатели.

Плевенското издание на „Недоизречено” ще бъде открито на 13 март от 16,30 часа в ХГ „Дарение Светлин Русев”  с младежка литературно-музикална програма на Клуба по творческо писане „Смяна”. В него отново ще бъдат обособени две категории: за младежи до 21 г.  и за участници, които са надхвърлили тази възраст.

Текстовата матрица, върху която кандидатите ще пишат, може да бъде намерена в официалния сайт на Стефан Бонев: http://stefanbonev.eu/, както и в профилите му в социалните мрежи Фейсбук и Гугъл плюс. Готовите произведения трябва да се изпращат на електронна поща: [email protected], в периода от 13 март, до 24:00 ч. на 10 април 2015 г. Награждаването ще бъде на 24 април  2015 г. в Плевен.

В журито, заедно с Албена Декова, отново ще влязат съавторката на „Недоизречено“ Мариела Русева, литературоведът и университетски преподавател Здравко Дечев, председателят на Дружеството на пловдивските писатели Начо Христосков  и Елена Диварова – поетеса и ръководител на курс по творческо писане към читалище „Възраждане 1983“ в Пловдив.

Целта на конкурса е участниците да открият творческите си способности с помощта на „Матрицата”. Идеята е читателят да допише текста, като го пречупи през своето съзнание, емоции и личен опит. Досега в конкурса са участвали творби, писани в бял и мерен стих, разкази, импресии, криминалета, диалози в шекспиров стил, че дори и глави от бъдещи романи.

Също на 13 март, петък,  в Пловдив, от 19 часа ще започне връчването на наградите на победителите в предходното шесто издание на конкурса, което стартира в края на миналата година по инициатива на учениците от Френската езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери” в града на тепетата.

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...