Акценти
Начало / На фокус / Нерегламентирано сметище край Гривица „глътна“ пари за три площадки за фитнес на открито

Нерегламентирано сметище край Гривица „глътна“ пари за три площадки за фитнес на открито

Хиляди левове за почистването на поредното нерегламентирано сметище са били похарчени от Община Плевен. Това стана ясно по време на редовната оперативка на общинската администрация днес. Кратка калкулация показва, че похарченото за разчистването на боклуците е достатъчно за изграждането на три площадки за стрийт фитнес, посочи началникът на отдел „Екология“ инж. Павлина Тодорова.

17 хил. лева без ДДС е стойността на средствата, които ще бъдат изразходвани за разчистването на сметището край Гривица. Миналата седмица са похарчени още 10 хил. лева за почистването на част от сметището, но отново са били изсипани боклуци там. Предстои проверка от РИОСВ – Плевен на мястото след 9 май, така че то трябва да бъде разчистено, за да не последват санкции за Общината.

Стойността на една площадка за фитнес е между 7 и 8 хил. лева с ДДС, което означава, че тези пари е можело да се използват за изграждането на три такива. От друга страната Павлина Тодорова посочи, че площадките са под непрекъснати вандалски набези – трошат се пейки, уреди и т.н. Единствената запазена към момента такава площадка е точно тази в Гривица, но пък за сметка на това сметището компенсира като се харчат непрекъснато пари за почистването му.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...