Акценти
Начало / Крими / Непълнолетен ще се изправи пред съда в Левски за извършено блудство

Непълнолетен ще се изправи пред съда в Левски за извършено блудство

Обвинителен акт срещу 15-годишен за извършено блудство е внесла в съда Прокуратурата в Левски.

Обвинението срещу И. А. е за това, че на  неустановен ден през месец април тази година в град в област Плевенска в Център за настаняване на семеен тип за деца без увреждания, два пъти е извършил блудствени действия  чрез употреба на сила с 11-годишно момиче.

Обвиняемият  със заповед на Дирекция „Социално подпомагане“ – Свищов бил настанен в център за деца, поради отказ на родителите да полагат грижи за него. В същият център била настанена и пострадалата. След настаняването, обвиняемият при съвместното му пребиваване с други деца извършил редица нарушения на правилата, като голяма част от тях били свързани с проява на агресия – вербална и физическа. Такава извършил и срещу  пострадала,  което породило в нея постоянен страх от обвиняемия.

На неустановен ден през периода 02 – 27.04.2017г. обвиняемият влязъл в пералното помещение и заварил пострадалата, която прибирала изпраните дрехи. Обвиняемият се възползвал от страха на момичето и извършил блудствени действия спрямо него. Няколко дни по-късно пострадалата  била  в общото фоайе, където като дежурна почиствала. Обвиняемият  отишъл при нея и започнал да я блъска към коридора, където се намирала неговата стая. След влизането в стаята употребил сила и отново извършил блудство спрямо малолетната. Разстроена от проявената агресия постдаралата споредила за случилото се със служител на центъра.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...