Акценти
Начало / Крими / Непълнолетен и още двама са задържани с наркотици

Непълнолетен и още двама са задържани с наркотици

На 25 август 2019 година около 04:30 часа в град Плевен в жк „Воден“ служители на Първо РУ – Плевен извършват полицейска проверка на 15-годишен, информираха органите на реда. При личен обиск в бельото на непълнолетния е намерено полиетиленово пакетче с размер 13/8 см., съдържащо суха зелена тревиста маса, по негови данни – марихуана. Пакетчето с тревистата маса е иззето и ще бъде изпратено за физико – химичен анализ. 15-годишният е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. За престъпление по чл. 354 а, ал. 3, т. 1 от НК е образувано бързо производство. Продължава работа разследващ полицай.

На 25 август 2019 година около 19:10 часа в град Плевен в жк „Дружба“ служители на Първо РУ – Плевен проверяват 27-годишен от Плевен, казаха униформените. Мъжът доброволно предава от раницата си кутия от цигари, съдържаща две саморъчно свити цигари със суха зелена тревиста маса, по негови данни – марихуана. Цигарите са иззети с протокол за доброволно предаване и са изпратени за физико-химичен анализ. 27-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.354 а, ал.3, т.1 от НК. Образувано е бързо производство, по което продължава работа разследващ полицай.

На 26 август 2019 година около 19.30 часа в град Плевен на кръстовището на улица „Чаталджа“ и улица „П.Р.Славейков“ служители на Първо РУ-Плевен извършват полицейска проверка на 18-годишен от Плевен, разказват криминалистите. В чантичката му е намерено полиетиленово пликче с размери 11х16см., съдържащо суха зелена тревиста маса, която по негови данни е марихуана, с приблизително тегло около 25 грама и полиетиленово пликче с размери 6 х 10 см., съдържащо  бяло прахообразно вещество, което по негови данни е амфетамин, с приблизително тегло около 10 грама. Наркотиците са иззети и предстои назначаване на физико-химичен анализ. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.354 а, ал.3, т.1 от НК. Образувано е бързо производство. Продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...