Акценти
Начало / Общество / Непрекъснатите ремонти на водопроводната мрежа основен проблем за малките населени места в общината

Непрекъснатите ремонти на водопроводната мрежа основен проблем за малките населени места в общината

Основен проблем за повечето малки населени места в община Плевен продължават да бъдат непрекъснатите ремонти на водопроводната мрежа, които напълно разбиват уличнта настилка. От този проблем отново се оплакват жителите на Брестовец и Гривица по време на откритите приемни на общинските съветници от ГЕРБ.

Живеещите в тези села са потърсили съдействие от  председателя на Общински съвет Плевен Дарин Ангелов и общинските съветници Владислав Николов, Любка Костова, Станислав Петков и Даниела Гонкова за решаване на проблема.

В Къшин жителите са настояли Общински съвет – Плевен да преразгледа транспортната схема в частта Плевен – Къшин. А в Пелишат са потърсили съдействие за запълване на огромните дупки в началото на селото – в близост до стопанския двор. От ръководството на общинска фирма „Инжстрой” са изразили готовност, при наличие на достатъчно количество студена смес, дупките незабавно да бъдат запълнени.. Ще се работи и по въпроса за засилване на охраната в Пелишат, с цел намаляване на битовите кражби, са обещали общинските съветници от ГЕРБ.

По време на срещите на кмета проф. Димитър Стойков и неговия екип с жителите на Къшин е отчетено, че през изминалата година за нуждите на населеното място са извършени разходи от бюджета на Община Плевен  в размер на 14 252.68 лв. По-голяма част от тези средства са изразходвани за ремонт на уличното осветление и текущ ремонт на уличната мрежа.  В село  Брестовец  отчетът  за изпълнение на разходите по бюджета към 31.12.2012 е 170 023 лв.,  или общото изпълнение е 85.02%. Несъбраните  средства от местни данъци и такси  са в размер на 45 849 лв.

В Гривица  отчетът  за изпълнение на разходите по бюджета за виналата година е 98 915 лв.,  или общото изпълнение е 87.30%. Несъбраните  средства от местни данъци и такси  са в размер на 85 161 лв.

Бюджетът  за 2012 г на село Пелишат е изпълнен  в размер на 86.53%, или 126 410 лв. Неплатените данъци и такси в селото са в размер на 24 826 лв.

Проф. Стойков отбеляза пред жителите на  Пелишат, че през 2012 г. от Община Плевен са осигурени 77 хил. лв.  за ремонт на пътя  Плевен – Радишево – Пелишат. През 2013 г. за довършване на този път ще бъдат осигурени още 57 хил. лв.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...