Акценти
Начало / Крими / Неправоспособен непълнолетен шофьор блъсна пешеходка

Неправоспособен непълнолетен шофьор блъсна пешеходка

15-годишна девойка от Никопол е получила фрактура на тазовата кост, след като е била блъсната от автомобил, съобщават от полицията.

Сигнал за пострадалата е получен на 21 октомври в 5.30 часа в полицията в Никопол. Полицейски екип е установил, че около 1.00 часа на кръстовище на три улици в село Въбел неизвестен автомобил е настигнал и блъснал движещата се по пътното платно плътно в дясно по посока на движението пешеходка. На момичето е оказана медицинска помощ и е освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

Водачът с автомобила е напуснал мястото на произшествието без да уведоми органите на полицията. От проведените оперативни действия е установено, че произшествието е причинено от 17-годишен неправоспособен шофьор от Белене с лек автомобил “Фолксваген Венто”. Младежът има криминална проява за ради хулиганство – съпротива на орган на властта, и е осъждан. В колата е имало и пътник – 19-годишен младеж от Никопол, с криминална проява за нарушаване на правилата за движение по пътищата.

Работата продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...