Акценти
Начало / Крими / Неправоспособен водач избяга от полицейска проверка

Неправоспособен водач избяга от полицейска проверка

Мъж с отнета шофьорска книжка избяга от полицейска проверка в град Левски. На 24 януари  в 10.25 часа на кръстовище полицаи подали сигнал със стоп палка за спиране на лек автомобил “Фолксваген голф”. Водачът не само че не се подчинил на полицейското разпореждане, но и увеличил скоростта. Минути по-късно същият автомобил е засечен на друга улица. При втория опит да бъде спрян, шофьорът отново пренебрегнал подадения сигнал и осуетил проверката.

Организирани са полицейски действия и е установено, че зад волана на автомобила – беглец е 26-годишен местен жител. Мъжът има 13 заявителски материала, 8 регистрации и 6 съдебни дела – за кражби, управление на моторно превозно средство без свидетелство за правоуправление и за неправомерна сеч на дървесина. В хода на проверката на документите му се установило, че при условията на продължавано престъпление, той е управлявал “Фолксваген”-а без шофьорска книжка. Нарушението е в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление.

Вечерта на 24 януари в 20.20 часа мъжът е открит на пътя за село Козар Белене със същия автомобил и е задържан за 24 часа. Съставени са му два акта за административно нарушение, а на 25 януари в РУП Левски е образувано бързо полицейско производство.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...