Акценти
Начало / Общество / Неправоспособен водач зад волана засякоха при акция „Шофирай отговорно и толерантно“

Неправоспособен водач зад волана засякоха при акция „Шофирай отговорно и толерантно“

Акция на пътя

Днес Институт за изследвания, образование и развитие „Отворена младеж“ проведе съвместно с „Пътна полиция“ Плевен акция под наслов „Шофирай отговорно и толерантно“. На изхода на Плевен , в района на Стара гара, екип на „Пътна полиция“ проверяваше спрените автомобили, а доброволците от „Отворена младеж“ подаряваха на изрядните водачи листовки със съвети за отговорно и толерантно шофиране, както и по една антистрес топка, която бе приемана с огромно удоволствие и позитивизъм от водачите на МПС, което е и цел на доброволците.
За два часа – 11 до 13 часа, са проверени 211 автомобила, констатираните нарушения са 46. Проверяващите са съставили 12 акта и са издали 24 фиша. Най-голям е броят на нарушенията за непоставен предпазен колан и невключени светлини. Засечен е и един неправоспособен, седнал зад волана. А пет от проверените автомобили са били с техническа неизправност.
кампанията „Шофирай отговорно и толерантно“ е част от международния проект „Пътна безопасност в регионите от Югоизточна Европа“. Кампанията представлява осъществяване на специализирана полицейска операция по метода на широкообхватния контрол и позитивно въздействие на представители на сдружение “Отворена младеж” за насърчаване на отговорното шофиране и намаляване на агресията на пътя.

Акция на пътя

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...