Начало / Икономика / Немци заявиха инвеститорски интерес към Червен бряг

Немци заявиха инвеститорски интерес към Червен бряг

Бизнес среща с немски инвеститор, който възнамерява да разкрие ново производство в Червен бряг е провел кметът наобщината Павлин Фильовски, информират от прес центъра на местната администрация.

Герт Любке е акционер и основен инвеститор в новоучреденото дружество „Алфа Марине” ООД, което ще развива дейността си в Червен бряг като вече са наели производствено хале в местна фирма. На срещата немският инвеститор е бил придружен от българските си партньори – Марин Царибашев, управител и акционер на фирмата, както и от двама от бившите изпълнителни директори на фирма „Бета” – Йордан Йорданов, който е директор „Сертификация и контрол” в новата фирма и Таня Бабадалиева – управител на производствената база в Червен бряг.

Една от основните причини новото производство да бъде съсредоточено в Червен бряг е наличието на квалифицирана работна ръка в града, е станало ясно на срещата. Като начало ще се изпълняват поръчки от немски фирми за изработка на металните конструкции на повдигателни вишки, падащите бордове на камиони, метални палета за транспортиране на газови бутилки, както и принадлежности за строителни кранове за Австралия. В бъдеще тук ще се съсредоточи и производството на съвсем непозната за града номенклатура като метални конструкции за кранове, с които ще се монтират платформите за ветрогенераторите, изграждани на 30-40 км навътре в морето. Идеята е всички тези производства, които досега са били разпределяни в различни фирми в България, занапред да се концентрират в новата база в Червен бряг. Първите 15 човека вече са назначени във фирмата като в много кратък срок техният брой ще достигне 50. Намеренията са на един следващ етап да бъдат заети 100-120 души.

Ръководството на община Червен бряг е декларирало готовността си да подкрепя новите инвеститори в техните намерения.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...