Начало / Общество / Неизвестен подарява къща на бежанци на 30 км от Плевен

Неизвестен подарява къща на бежанци на 30 км от Плевен

„Подарявам на бежанци с деца къща на 145 км от София. Къщата е в село Катунец. Отстои на 21 км североизточно от град Угърчин, на 25 км северозападно от Ловеч, на 33 км южно от Плевен и на около 145 км североизточно от София”. Това гласи обява в нета, която публикува неизвестен мъж. Истинска или не, в обявата е описано обстойно какви здравни и социални услуги предлагат намиращите се наблизо градове, като дори са посочени интересни туристически обекти в Плевен и Ловеч. Обявата е публикувана на 21 август, но несъмнено стана хит през последните дни.
Благородният мъж подарява къщата на бежанци, като условието е да имат деца. Човекът, обаче, подробно е разказал за района, като според описаното в селото има около 460 души, а до съседните селища, както и до Плевен и Угърчин, се движи автобус.
Сред изброените и препоръчани за посещение забележителности в района са: каньонът на река Чернелка край Горталово, покрития мост на Майстор Колю Фичето и музейната сграда и картинна галерия в кв. “Вароша” в Ловеч и Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”, парка „Кайлъка”, Музея на виното, Скобелев парк и къщата-музей „Цар Освободител Александър II” в Плевен.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...