Акценти
Начало / Последни новини / Невяна Владинова трета, Тихомир Иванов десети в анкетата за Спортист на България за 2017 година

Невяна Владинова трета, Тихомир Иванов десети в анкетата за Спортист на България за 2017 година

Поредно признание за плевенския спорт. Невяна Владинова и Тихомир Иванов са сред 10-те най-добри спортисти на България за тази година. Двамата са и единствените представители на спортовете си в десетката.

Състезателката по художествена гимнастика бе избрана за Спортист №3, а най-добрия българин в лекоатлетическата дисциплина скок височина стана Спортист №10 на България за 2017 г. Това определи вота на българските спортни журналисти. /За съжаление Невяна и Тихомир не се състезават за плевенски клубове./ Признанието не е изненада, тъй като отиващата си година бе най-успешната в кариерите им. Преди минути двамата бяха отличени на 60-ото юбилейно издание на церемонията по връчване на най-престижните спортни награди в зала Рейнбоу Плаза.

За най-добър „Спортист на България“ за отиващата си година бе избран третия в световната тенис-ранглиста Григор Димитров. След него в класацията са Радослав Янков /сноуборд/, Невяна Владинова /художествена гимнастика/, Антъни Иванов /плуване/, Даниел Асенов  /бокс/, Александър Везенков /баскетбол/, Владимир Илиев /биатлон/, Боян Петров /алпинизъм/, Владимир Далаклиев /таекуондо/ и Тихомир Иванов /лека атлетика/.

В категорията „Спортист с увреждания“ първото място е за Ружди Ружди /лека атлетика/. Отбор на България за 2017 г. е Ансамбъла по художествена гимнастика. Традиционната награда на в. „Труд“ за „Треньор на годината“ спечели Весела Димитрова /художествена гимнастика/.

По традиция церемонията бе организирана от Нове АД Холдинг. Нейни водещи бяха световноизвестните плевенчанки – олимпийската шампионка в лекоатлетическата дисциплина троен скок – Тереза Маринова и поп изпълнителката – Люси Дяковска.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...