Акценти
Начало / Образование / На 8 септември Медицинският университе открива новата си учебна година

На 8 септември Медицинският университе открива новата си учебна година

Медицински университет ПлевенТържественото откриване на новата учебна година в Медицински университет Плевен ще се проведе на 8 септември в аудитория „Магнум” на Втора клинична база. Това информират от висшето училище.

За академичната 2014/2015 година, в която Медицински университет – Плевен чества своя 40-годишен юбилей, приетите  първокурсници са  327 . Всички те, на влизане в залата, по традиция  ще получат  свитъци с химна на академичната общност Gaudeamus. Ритуалът ще започне в  10.30 ч с посрещане на академичното ръководството на университета. Новоприетите студенти ще бъдат приветствани от ректора проф. Славчо Томов, както и официалните гости на тържеството, между които са поканени да присъстват представители на областното и общинското ръководство.

И тази година ще бъде спазена традицията първокурсниците, приети с най-висок бал във всяка от специалностите на трите факултета и медицинския колеж да получат студентските си книжки лично от ректора на университета.

Тази година новоприетите медици са общо 105, от които 90 български граждани по държавна поръчка, 10 – чуждестранни граждани с българско самосъзнание, приети от Министерството на образованието по Постановление на Министерски съвет и 5 студенти – приети срещу заплащане. Общият брой студенти, приети във всичките 8 бакалавърски специалности на факултетите „Здравни грижи”, „Обществено здраве” и Медицинския колеж е 222. От тях 9 първокурсници са записани в платен курс на обучение.

В Медицински университет – Плевен ще започнат обучение и 110 студенти след завършена степен на висше образование в бакалавърските и магистърските програми на Факултет „Обществено здраве”.

 

 

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...