Акценти
Начало / Култура / На 5 април е конкурсът за директор на Северняшкия ансамбъл

На 5 април е конкурсът за директор на Северняшкия ансамбъл

Трима са кандидатите за вакантната длъжност директор на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев”, научихме от зам.-кмета Стефан Петков. На 5 април те ще се явят на конкурс, който беше обявен  на 11 февруари тази година.. Единият от кандидатите е Данаил Цолов, потвърди самият той. Цолов в момента е временно изпълняващ длъжността, след  като беше освободен Джейлян Демирев.

Кандидатите ще трябва да защитят пред комисия концепция за дейността и развитието на ансамбъла за период от три години, като за първата се изисква подробна разработка. След което ще има събеседване с кандидатите.

Минималните изисквания към тях са имат висше образование със степен магистър Образование – висше с образователно-квалификационна степен магистър в област „Изкуства”, професионално направление „Музикално и танцово изкуство”. Задължителен е минимум пет години професионален опит в областта на музикалното и танцово изкуство. Условие е също доброто познаване на българското законодателство и притежаването на организационни умения, нагласа за работа в екип, адаптивност, комуникативност. Владеенето на западен език и компютърната грамотност не са задължителни, но са предимство.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...