Акценти
Начало / Крими / Млад мъж, пребил и ограбил брутално три момичета, остава в ареста

Млад мъж, пребил и ограбил брутално три момичета, остава в ареста

24-годишният рецидивист И. М. от село Бръшляница е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” и вече е в ареста. Той е привлечен като обвиняем по три случая, след като брутално и жестоко пребил и заплашил момичета в Плевен, за да ги ограби, съобщи административният ръководител на Районна прокуратура Плевен Владимир Николов.

Първото от престъпленията И. М. извършил на 4 март. 17-годишна девойка съобщила, че в асансьор в жилищен блок в жк „Воден” в Плевен с нея се качил непознат, който я заплашил с убийство и след като я предупредил да не казва на никого й отнел портмоне с 30 лева и мобилен апарат.

Два дни по-късно рецидивистът нападнал посред бял ден 11-годишно момиченце във входа на блок на улица „Георги Кочев”. Детето се прибирало от училище и забелязало, че непознато момче върви след нея. Момиченцето се уплашило и побягнало към блока, успяло да отключи вратата и да влезе, но непознатият се шмугнал след него. Във входа младежът нападнал детето, ударил я с юмрук първо в лявото око, а след това и в слепоочието. Започнал да дърпа чантата на момиченцето и го съборил на земята, след това я захапал за ръката и успял да й отскубне чантата с 2,30 лв. и мобилен телефон.

Последната от жертвите И. М. нападнал на 15 март на улица “Георги Бенковски”. 12-годишната ученичка се прибирала и слушала музика на мобилния си телефон. Преди да влезе във входа забелязала непознато момче, което вървяло след нея. Помислила, че иска да влезе в блока, в който тя живее, и задържала входната врата. Влизайки, непознатият се приближил, заплашил момичето и поискал пари. Детето отговорило, че няма и тогава той я ударил  4-5 пъти с юмруци в лицето като й разбил устната. Издърпал мобилния телефон от ръцете на пострадалото момиче и след като го взел, ударил детето още няколко пъти и избягал.

И трите жертви са разпознали категорично нападателя, той е стар познайник на органите на реда и е осъждан за кражби. Той е привлечен като обвиняем за извършване на тежко умишлено престъпление – грабеж. „Предстои трите досъдебни производства да бъдат обединени, тъй като е налице един извършител и сходство в извършване на отделните деяния”, уточни прокурор Николов.

За извършеното от И. М. законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 10 години. Все още случаят е на фаза досъдебно производство. „В най-кратки срокове разследването ще приключи и делото ще бъде внесено със съответния обвинителен акт в съда”, увери районният прокурор.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...