Начало / Общество / На 4 септември жители и гости на Гулянци отпразнуваха 42-та годишнина на града

На 4 септември жители и гости на Гулянци отпразнуваха 42-та годишнина на града

Честването започна още в ранното утро с Детски турнир по футбол и официално откриване на Спортния комплекс в гр. Гулянци. Лентата на новото съоръжение прерязаха кмета на общината Лъчезар Яков и председателя на ОбС Гулянци – Огнян Янчев. Отец Пламен Линков освети терена и базата. В обръщението си към присъстващите Лъчезар Яков заяви, че за него нямат значение нито трудностите, съпътствали реализирането на проекта, нито укорите, за него най-важни са децата и младите хора на Гулянци и общината, които ежедневно ползват базата и дават смисъл и живот на всичко.

Спортният комплекс е изграден по европейски проект, заедно с още четири спортни площадки и обновяване на стадиона и прилежащия му парк в село Брест на обща стойност над 5 милиона лева. Базата в Гулянци включва футболен терен с изкуствена настилка, лекоатлетическа писта, основна сграда със съблекални, санитарни помещения, лекарски кабинет и помощни помещения, трибуни с 650 места, парк с беседки и детски кът, басейн, тенискорт, комбинирано игрище и паркинги.

14212701_1779341555668298_5532587572476398836_n

Първият общински детски турнир по футбол, организиран на новия терен се проведе между отборите на Гулянци, Брест и Милковица. След оспорвани срещи и много емоции трети се класира отборът на Милковица, втори се наредиха футболистите на Брест, първенци в турнира станаха момчетата от Гулянци. Организаторите наградиха отборите с купи, флагчета и топки, а всеки играч получи сувенир с герба на Гулянци. По-късно през деня големите футболисти от „Вихър” Гулянци също извоюваха победа на новия терен в редовен мач от Б Областна футболна група срещу ФК „Левски” Горна Митрополия. И така на 4 септември, за рождения ден на своя град, двете поколения футболисти подариха две победи, с които да се запомни и откриването на новия спортен комплекс.

малките футболисти

Паралелно с футболните срещи, в центъра на града се проведоха и традиционните за празника церемонии и изяви. Още сутринта под звуците на химна на Гулянци Веска Радулова – първият кмет на град Гулянци, и настоящият – Лъчезар Яков, издигнаха знамето. Отец Пламен Линков отслужи благодарствен молебен за здраве и благополучие. Кметът Лъчезар Яков поздрави жителите и гостите на града и призова да забравят грижите на ежедневието и да се забавляват. „…Защото и празника е по-весел и трудностите се понасят по-лесно, когато сме заедно!” – с тези думи той даде старт на концертната програма, в която участваха певиците при ПК „Възраждане” и Дружеството на хората с увреждания гр. Гулянци, самодейни колективи и индивидуални изпълнители при НЧ „П.Р.Славейков” гр. Гулянци. Празничната еуфория на площада достигна своя апогей с изнасянето на огромната торта, от която имаха възможност да си хапнат и малки и големи.

P1090715

Тържествата продължиха вечерта с концерт на народната певица Радостина Паньова. След нея момчетата от група „ABSOLUTE”  разлюляха площада с изпълненията си и подариха незабравими минути на феновете на рок музиката. Празника завърши подобаващо с комбинация от звук и светлина, слети във впечатляваща заря.

Абсолют

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...