Акценти
Начало / Общество / На 14 жилищни сгради в Плевен предстои започване на безплатно саниране

На 14 жилищни сгради в Плевен предстои започване на безплатно саниране

33 са жилищни сгради в Плевен, отговарящи на изисквания на Националната програма за безплатно саниране на жилищата. Това съобщи председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев. От тях за 14 в момента текат обществените поръчки за фирмите изпълнители и предстои подписване на договори, за да започне самото саниране. Комисиите работят процедурно по предложенията за извършване на дейността от фирмите, уточни Митев.

Първият етап е за енергийно обследване и изготвяне на технически паспорти, който вече е преминат от повечето кандидати. Има 6 сгради, на които тепърва ще се прави енергийно обследване. 13 сгради са в процедура, тъй като има обжалвания и се чака решение на КЗК. Проведена е поръчка и е избран изпълнител на обследването, но се чака сроковете по обжалване да приключат.

За другите 14 сгради, които са преминали всички етапи, тече процедура за избор на изпълнител, след което ще се сключат договорите и ще започне същинското саниране. Това ще стане след като изтекат сроковете за обжалване, което е една от причините за забавяне на процедурата в някои от случаите.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...