Акценти
Начало / Образование / На чаша кафе посрещнаха днес в Регионалния музей

На чаша кафе посрещнаха днес в Регионалния музей

IMG_8398На кафе в музея

Деветокласници от Клуб „Музейно дело и анимация” на Професионалната гимназия по туризъм в Плевен днес направиха любопитна презентация на кафето и неговата история. „На чаша кафе” се казваше тяхната анимация, по времена която учениците направиха бърза разходка от откриването на кафето като напитка, навлизането му в Европа и разпространението му като една от най-популярните тонизиращи напитки. Анимацията завърши с чаша кафе, приготвено на пясък, в приятната обстановка на зала „Градски бит” на отдел „Възраждане” в Регионалния исторически  музей

Клуб „Музейно дело и анимация” е създаден по проект „Успех” и  в него участват ученици от специалността „Организация на туризма и свободното време”, разказа ръководителката на клуба Нурет Реджова.

IMG_8399На кафе в музея

„Заниманията  в клуба са много полезни за учениците, за да се научат как се прави анимация. А представянето в извънучилищна среда допълнително обогатява обучението им. Това е начин да покажем, че музеите могат да привличат посетители не само с експозициите си, но и с нетрадиционни форми като нашето представяне”, сподели Реджова, която е бивш екскурзовод.

Това няма да е последната съвместна проява на учениците с плевенския музей.  Тяхната ръководителка вече има идеи и за други инициативи, макар и извън проект „Успех”, дейностите по който приключват с днешната презентация.

IMG_8400На кафе в музея

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...